Noorderhoofd Real Estate koopt Walen Weeshuis in Amsterdam

Noorderhoofd Real Estate, de vastgoedtak van een in Amsterdam gevestigd single family office, heeft het Walen Weeshuis, ook bekend als Maison Descartes, te Amsterdam gekocht met een van haar vennootschappen.

Het Walen Weeshuis is een centraal gelegen rijksmonument aan de Vijzelgracht 2-2a/Prinsengracht 644/Eerste Weteringdwarsstraat 107. In de huidige plannen omvat het complex, na afronding van de renovatie, circa 3.600m2 verhuurbaar vloeroppervlak, alsmede een tuin van circa 2.000m2.

Het eerste deel van het complex is gebouwd in 1669 en heeft in haar eerste bestemming gediend als weeshuis, welke functie het ruim 350 jaar heeft behouden, waarbij het complex steeds verder is uitgebouwd. In 1971 is het Walen Weeshuis verkocht aan de Franse overheid, welke het “Maison Descartes” (Institut Francais des Pays-Bas) en het Frans Consulaat in het complex hebben gehuisvest. In 2017 is het complex verkocht aan een investeerder, en thans komt het in handen van Noorderhoofd Real Estate.

De aankoop past in de visie van Noorderhoofd Real Estate om haar hoogwaardige vastgoedportefeuille verder uit te breiden met het oog op de lange termijn beleggingsstrategie. De komende periode gaat Noorderhoofd Real Estate werken aan de verdere uitwerking van haar plannen en zal zij de eerste concrete stappen zetten om een aanvang te maken met de renovatie van het Walen Weeshuis.

Verkoper werd commercieel bijgestaan door DRS Makelaars.

Highlights van DRS

Recente nieuwsberichten

Europastry huurt kantoorruimte aan de Capellalaan 65 in Hoofddorp

Het bedrijf Europastry zal per 1 juli van dit jaar haar intrekking nemen in het gebouw ‘DHub’ aan de Capellalaan 65 in Hoofddorp. Europastry heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor in totaal circa 1.560 m² kantoorruimte en 17 parkeerplaatsen.

verder lezen

Johan Cruijffboulevard 61-75 verhuurd

DRS Makelaars heeft ca. 1.000 m² kantoorruimte langjarig verhuurd aan JD Sports in kantorencomplex ‘Rainbow Offices’.

verder lezen